2018. júl 21.

Mindennapi hőseink

írta: SemmiKülönös
Mindennapi hőseink

Sziasztok!

A legfrissebb posztom témája azok az emberek akikkel érdemtelenül keveset foglalkoznak, csekély szó esik róluk, pedig egy (vagy több) ember életét helyezik előtérbe a magukéval szemben. Ezek a mindennapi hősök a MENTŐK. Nap mint nap dacolnak a kaszással, több- kevesebb sikerrel. Munkájuk során félresöprik a saját gondjukat a családjukat mert ez a hivatás 100% embert kíván. Nem hibázhatnak, mert más életéért is ők felelnek. Vannak olyan mentődolgozók akik fanatikusak (jó értelemben) óriási hivatástudattal élve teszik kockára nap mint nap az életüket.dscn1580.JPG

Adva van a magyar tenger. Napsütés, sunshine, holiday és minden ami a szabadsághoz és a könnyed élethez elengedhetetlen(a pénz mellett) Az emberek lubickolnak, napoznak élvezik az életet...és valaki kétségbe esve kiabál...SEGÍTSÉG valaki jöjjön segíteni!!!

Rengeteg ember szalad a hang irányába köztük egy szép szál férfiember farmernadrágban félmeztelenül épp a napozásból megzavarva. Ő is a hang irányába viharzik, gondolkodás nélkül a vízbe veti magát. Pár fiatalember a vízben van és tétlenkednek. A szép szál farmernadrágos fiatalember(segítőnek nevezem) kiadja a rajta kívül még 3 fiatalembernek az utasításokat, hogy hogyan is fogják meg a sérültet.

Egy negyedik fiatal srác fekszik a vízben arccal lefelé nem tudni mi történt vele. A segítő megfordítja a 3 fiatal ember segítségével és határozottan elmondja mi a teendő. 

Eközben a partról jó néhány ember bámészkodik, osztják az észt, tanácsokat adnak, valaki kétségbe esik, hogy jajjj mit csinálnak, nem szabad megmozdítani!!! Aztán valaki odaszól, hogy nyugi, szakember van a helyszínen! A Segítő aki lóhalálában sietett segíteni egy szabadnapos egészségügyi dolgozó volt, aki azonnal tudta mit kell csinálnia. Szakszerű fogással kihozták a partra a bajbajutottat és a farmernadrágos Segítő elkezdte vizsgálni. A nyakszirtjét egy pillanatra sem eresztette el. A sérült elmondta, hogy a partról fejest ugrott a vízbe. A farmernadrágos Segítő türelmesen és profi módon vonta kontaktusba a sérültet, figyelte a reakciókat ott a parton a tűző napon, apró kavicsokon térdelve amik szinte felsértették a bőrét. Erős keze még mindig fogta a beteg nyakszirtjét hisz egy pillanatra sem engedheti el nem tudhatta milyen szintű a sérülése. 

Eközben a partról már valaki hívta a mentőket. A farmernadrágos szakavatottan tette a dolgát folyamatosan beszélt a sérülthöz, az  ujjai görcsösen markolták a nyakszirtjét és az ujjai közt pár csepp vér is szivárgott. Ő mindezekkel semmit sem törődve, -mintha csak a külvilágot is kizárta volna-csakis a beteggel foglalkozott, nem érdekelte, hogy hány ember és kik veszik körül.

Kb 15 perc múlva egy motoros mentő kiért a helyszínre és így már ketten munkálkodtak azon, hogy ezt a felelőtlen strandolót ellássák. A sérült megkapta az igen csinos kis nyakmerevítőjét, így a farmernadrágos Segítő kitudta egyenesíteni az ujjait, amik már majd fél órája markolták "áldozata" nyakát. Felállt és a térdein nyomot hagyott a sok apró kavics, szinte barázdákat szántott a bőrébe. De még ekkor is csak a betegre összpontosított és pár pillanat múlva felcsendült a mentők szirénája. 

Végre megjöttek a MI mindennapi hőseink akik átvették a sérültet és kellő gondossággal és szakértelemmel folytatták a beteg ellátását. A Segítő és a Mentők kezet fogtak mintha ismernék egymást.

Igen nagy hatást tett rám a farmernadrágos fiatalember tette aki gondolkodás nélkül, a saját ruhájában, családját a parton hagyva vetődött a vízbe azért, hogy megmentse egy másik ember életét. 

Ez az Életmentő hivatástudatból tette amit tett, minden elismerésem az övé.

Ha a témával kapcsolatban van mondandótok, szívesen látom itt vagy a semmikulonos1@gmail.com címere!

Továbbra is a téma az utcán hever írjatok!

Üdv:emblema.png

Szólj hozzá

Mentők